17. 10. 2024
Autor: Ivana Černá
Pečená kachna se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte dokonalý recept na pečenou kachnu ​se zeleninou⁢ – křupavou, šťavnatou⁣ a plnou chutí! Náš jednoduchý návod vám krok za krokem ‌vysvětlí, jak připravit toto tradiční⁣ české jídlo s bohatou omáčkou ⁤a voňavou zeleninou. Ideální volba ​pro sváteční oběd nebo pohodovou nedělní večeři.‌ Ať už hledáte inspiraci pro rodinnou hostinu nebo chcete jen tak zaimpresionovat přátelé, s tímto receptem na pečenou kachnu zaručeně ⁤uspějete. Přečtěte si více a připravte si ⁣lahodný pokrm, který vzbudí obdiv u každého⁢ stolu!

Suroviny

  • 1 celá⁣ kachna (asi ​2-3 kg)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžice olivového⁣ oleje
  • 2 cibule, ‌oloupané a nakrájené na⁢ čtvrtky
  • 4 mrkve, oloupané a nakrájené na kusy
  • 3 ‌stonky celeru, nakrájené
  • 2 jablka, ⁤nakrájená na čtvrtky
  • 4 stroužky česneku, oloupané
  • 2 bobkové listy
  • Několik snítek čerstvého tymiánu
  • 250 ml⁣ kachního nebo kuřecího vývaru

Postup

  1. Pečicí troubu ‍předehřejte na 180 stupňů C.
  2. Kachnu dobře osolte a opepřete ze všech ​stran.‍ Potřete olivovým⁢ olejem.
  3. Vnitřek ⁤kachny vyplňte cibulí, částí mrkve, celerem, jablky, česnekem, bobkovými listy a tymiánem.
  4. Kachnu vložte do ​pekáče prsíčkem dolů a rozložte kolem ní zbytek zeleniny.
  5. Přidejte vývar ⁤do pekáče.
  6. Pečte v ‌předehřáté troubě asi 2 hodiny, během pečení kachnu občas polévejte výpekem.
  7. Po hodině pečení kachnu otočte prsíčky nahoru, aby kůže na prsích zezlátnula a křupavá.
  8. Po upečení nechte kachnu před krájením 10 minut odpočívat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *