16. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Sushi rýžové rolky plněné lososem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné sushi rýžové rolky plněné čerstvým lososem doma! Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit tradiční japonské sushi plněné chutným lososem. Skvělá alternativa k tradičnímu sushi z restaurace! Naučte se, jak udělat sushi jako profesionál. Buďte kreativní a přizpůsobte si recept podle svých chutí!

Suroviny

  • 200g sushi rýže
  • 4 nori řasy
  • 200g lososa
  • Sójová omáčka
  • Wasabi
  • Ingredience na přípravu rýžového octa (rizový ocet, cukr, sůl)

Postup

  1. Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda nebude zcela průzračná.
  2. V hrnci smíchejte rýži s vodou dle návodu na obalu. Nechte vařit cca 15-20 minut, dokud voda nezmizí a rýže nebude vařená na měkkou.
  3. V samostatné nádobě smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, a nechte vše rozpustit.
  4. Po uvaření rýže ji přendejte do mísy a postupně přidávejte směs rýžového octa. Důkladně promíchejte, aby se ocet dostal do všech zrn rýže.
  5. Na bambusový podložte položte nori řasu a na ni navrstvěte rýži. Roztřerte rýži rovnoměrně po celé ploše, ale nechte prázdný pruh na horním okraji řasy.
  6. Na spodní část řasy položte plátek lososa a pomocí bambusové podložky zatoulujte a stočte na rolku.
  7. Rolku opatrně nakrájejte na malé kousky, podávejte s wasabi a sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *