16. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční italský recept na Ragu Bolognese se špagetami, který vašim chuťovým buňkám zajistí neodolatelnou lahůdku plnou chutí! S jemně rozvařeným masem, rajčaty a aromatickými bylinkami se tato lahodná omáčka skvěle hodí ke špagetám a zaručeně vám zpříjemní večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky celeru
- 400g rajčat z konzervy
- 250ml hovězího vývaru
- 200ml červeného vína
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř
- Olivový olej
- 400g špaget
- Nastrouhaný parmazán (na ozdobení)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova.
- Přilijte červené víno a nechte vařit, dokud většina alkoholu neodpaří.
- Přidejte rajčata z konzervy, vývar, oregáno, tymián, sůl a pepř. Pomalu vařte přibližně 1,5 hodiny, dokud omáčka nezhoustne.
- V osolené vodě uvařte špagety podle návodu na obalu.
- Hotové špagety podávejte se šťavnatou omáčkou Bolognese posypané nastrouhaným parmazánem. Dobrou chuť!