16. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu Bolognese S špagetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční italský recept na Ragu Bolognese se špagetami, který vašim chuťovým buňkám zajistí neodolatelnou lahůdku plnou chutí! S jemně rozvařeným masem, rajčaty a aromatickými bylinkami se tato lahodná omáčka skvěle hodí ke špagetám a zaručeně vám zpříjemní večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 400g rajčat z konzervy
  • 250ml hovězího vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej
  • 400g špaget
  • Nastrouhaný parmazán (na ozdobení)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
  2. Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova.
  3. Přilijte červené víno a nechte vařit, dokud většina alkoholu neodpaří.
  4. Přidejte rajčata z konzervy, vývar, oregáno, tymián, sůl a pepř. Pomalu vařte přibližně 1,5 hodiny, dokud omáčka nezhoustne.
  5. V osolené vodě uvařte špagety podle návodu na obalu.
  6. Hotové špagety podávejte se šťavnatou omáčkou Bolognese posypané nastrouhaným parmazánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *