16. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hrachová polévka s kokosem a chilli je lahodná exotická varianta tradičního českého jídla. Skvělá kombinace hrachu, kokosového mléka a štiplavého chilli vám zaručeně zahřeje tělo i duši. Připravte si tento originální recept a okořeňte svůj jídelníček novými chutěmi!
Suroviny
- 250g sušeného hrachu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 400ml kokosového mléka
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého chilli
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte sušený hrách podle návodu na obalu.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájenou papriku a chvíli restujte.
- Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar, přidejte sušený hrách a nechte vařit asi 20 minut, dokud není hrách měkký.
- Přidejte mleté chilli, kari koření, sůl a pepř a nechte probublat dalších 5 minut.
- Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Před podáním můžete ještě dochutit solí a pepřem podle chuti.