16. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéské nudlové polévka
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je tradiční indonéská nudlová polévka plná chuti a exotických ingrediencí. Připravte si doma tento lahodný pokrm a užijte si jedinečnou kombinaci masa, nudlí a aromatického vývaru. S naším receptem na bakso si připravíte skvělou asijskou večeři, která potěší všechny milovníky exotické kuchyně. Nechte se unést vůní a chutí Indonésie s naším receptem na bakso!

Suroviny

  • 300g rýžových nudlí
  • 300g hovězího masa (nakrájeného na tenké plátky)
  • 1 l hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari prášku
  • 1/2 lžičky pepře
  • Sůl podle chuti
  • Petrželka a jarní cibulka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. Osmažte cibuli a česnek na oleji v hrnci, dokud nebudou sklovité.
  3. Přidejte nakrájené maso a restujte ho, dokud nebude zezlátlé.
  4. Přidejte kari prášek a pepř, promíchejte a nechte chvíli restovat.
  5. Poté zalijte hovězím vývarem a přiveďte k varu.
  6. Přidejte sójovou omáčku a nechte vařit asi 10 minut.
  7. Přidejte rýžové nudle a vařte dle pokynů na obalu nudlí.
  8. Osolte a opepřete podle chuti.
  9. Hotovou polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou a jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *