16. 10. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo rostlinné kuchyně s naším receptem na veganský guláš s tempehem a paprikou! Tento jednoduchý, zdravý a výživný pokrm kombinuje bohaté chutě a aroma tempehu s čerstvou paprikou a tradičními kořeněnými ingrediencemi, vytvářejíc tak perfektní veganskou večeři. Ideální pro každého, kdo hledá chutnou alternativu klasického gulášů. Vyzkoušejte náš recept a připravte si lahodný veganský guláš, který si zamiluje celá rodina. Zapojte se do světa zdravého vaření ještě dnes!
Suroviny
- 200 g tempehu
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 červené papriky, nakrájené na proužky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 400 g plechovka nakrájených rajčat
- 250 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky jablečného octa
- 1 lžíce agáve sirupu
- Čerstvé bylinky na ozdobu, např. petržel nebo koriandr
Postup
- Tempeh nakrájejte na malé kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek, tempeh, papriku a dále restujte na středním ohni, dokud se tempeh nezačne trochu zlatit a papriky nezměknou.
- Přisypete mletou papriku, kmín, tymián a sladkou papriku a promíchejte, aby se směs ochutila kořením.
- Osolte, opepřete a přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, zeleninový vývar a agáve sirup.
- Vařte na mírném ohni asi 30 minut, občas promíchejte.
- Před podáváním vmíchejte jablečný ocet a přikuste ke konečné chuti.
- Serve the goulash garnished with fresh herbs like parsley or cilantro.