15. 10. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Marocký tagine s jehněčím masem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo Maroka s naším autentickým receptem na marocký tagine s jehněčím masem! Tento tradiční pokrm vás okouzlí svou bohatou chutí a aroma, které vznikají díky kombinaci jehněčího masa, sušených meruněk, cibule, česneku a typických marockých koření, jako jsou koriandr, cumin a skořice. Ideální na rodinný oběd nebo večeři, která přenese vaše smysly do exotických končin. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si gourmet zážitek přímo u vás doma. Připravte se na kulinářskou cestu, která obohatí vaši kuchyni o skvělé chutě a vůně Maroka!

Suroviny

  • 1 kg jehněčího masa, nakrájeného na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule, nasekané
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého skořicového prášku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky chilli prášku
  • 400 g krájených rajčat v konzervě
  • 1 litr jehněčího nebo kuřecího vývaru
  • 4 velké mrkve, nakrájené na kousky
  • 200 g sušených meruněk
  • 400 g cizrny, může být z konzervy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandr a mátové listy pro ozdobu

Postup

  • Ohřejte olivový olej v těžkém hrnci nebo tagine a přidejte jehněčí maso. Opečte ho dozlatova z každé strany.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, osmažte dozlatova.
  • Přimíchejte všechny koření (zázvor, skořici, kurkumu, kmín, pepř a chilli) a orestujte, dokud nezačnou vonět, asi 1 minutu.
  • Přidáte rajčata z konzervy a vývar, promícháte a přivedete k varu.
  • Snižte teplotu, přikryjte a dusíte asi 1,5-2 hodiny, dokud maso není měkké.
  • Přidejte mrkve a sušené meruňky, dále vařte přikryté asi 20 minut až do změknutí mrkví.
  • Přidejte sceděnou cizrnu a vařte dalších 10 minut, dokud cizrna není horká.
  • Ochutnejte a případně dochutíte solí a pepřem.
  • Před podáváním posypte čerstvým koriandrem a mátovými listy.
  • Podávejte s kuskusem nebo čerstvým chlebem pro ponoření do šťávy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *