15. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Indický hanul – kuřecí rýže s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Indický hanul je chutný recept na tradiční indické jídlo s kuřecím masem, rýží a hráškem. Připravte si ho doma a užijte si exotickou chuť indické kuchyně. Jemně kořeněná směs dochutí váš oběd či večeři a okouzlí vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si tento lahodný pokrm snadno a rychle.

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti rýže
  • 1 hrst mraženého hrášku
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud maso není zlatě hnědé.
  3. Přisypeme kari koření a kurkumu, osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Poté přidáme propláchnutou rýži a mražený hrášek.
  5. Zalijeme vodou tak, aby bylo všechno ponořené a necháme vařit, dokud rýže není měkká.
  6. Po uvaření můžeme pokrm podávat s nastrouhaným čerstvým koriandrem nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *