15. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatuille s bylinkovým kváskem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou ratatouille s křupavým bylinkovým kváskem. Vychutnejte si harmonii čerstvých zelenin, bylinek a chlebové kůrky v tomto tradičním francouzském pokrmu plném chutí. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodnou večeři plnou zdravých surovin.

Suroviny:

  • 2 až 3 baklažány
  • 2 cukety
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • bylinky podle chuti (např. tymián, rozmarýn, petrželka)
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • kvásek

Postup:

  1. Nejprve si připravíme kvásek podle receptu a necháme ho kynout alespoň 8 hodin.
  2. Baklažány, cukety a rajčata nakrájíme na tenké plátky, cibuli a česnek nasekáme jemně.
  3. Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme cibuli s česnekem.
  4. Přidáme nakrájené baklažány a cukety a dusíme do měkka.
  5. Přidáme nakrájená rajčata a bylinky, promícháme a necháme provařit chvíli.
  6. Přidáme kvásek a promícháme, necháme ještě chvíli provařit.
  7. Osolíme a opepříme podle chuti.
  8. Hotové jídlo podáváme teplé s kousky chleba nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *