15. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na rizoto s hříbky a hráškem. Tato lahodná kombinace rýže s hříbky a hráškem vytváří dokonalou chuťovou symfonii. Recept je snadný na přípravu a naprosto dokonalý na rychlou večeři pro celou rodinu. Neodolatelně krémové a lahodné! Užijte si ho dnes večeři.
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 500g hříbků
- 200g hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- sůl, pepř, olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi si osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a nakrájené hříbky.
- Když hříbky změknou, přilijeme bílé víno a necháme vypařit alkohol
- Přidáme rýži a necháme chvíli osmahnout.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme za stálého míchání, dokud není rýže měkká a rizoto cremové.
- Do hotového rizota vmícháme hrášek a dochutíme solí, pepřem a máslem.
- Potravíme nasekanou petrželkou a můžeme podávat.