15. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou kachnu s brusinkovou omáčkou! Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodné a chutné jídlo plné bohatých chutí. Kachna se peče dozlatova a podává se s jižanskou brusinkovou omáčkou, která dodá jídlu perfektní sladkou a pikantní chuť. S tímto receptem si jistě pochutnáte nejen vy, ale i vaši hosté!
Suroviny
- 1 kachna
- 200g brusinek
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve kachnu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce.
- Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek rozmačkáme.
- V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli s česnekem.
- Přidáme kousky kachny a opečeme z obou stran dozlatova.
- Přisypeme hladkou mouku a zlehka orestujeme.
- Pomalu zalijeme vývarem a necháme vařit, dokud nezhoustne omáčka.
- Přidáme brusinky a necháme provařit ještě pár minut.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Kachnu s brusinkovou omáčkou podáváme s rýží nebo bramborami.