15. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Koule z vařených brambor
zdroj: Recepty 24/7

Recept na koule z vařených brambor je jednoduchý a chutný způsob, jak využít zbylé brambory. Tento tradiční pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť. Vyzkoušejte ho doma a dopřejte si lahodnou svačinku nebo přílohu k hlavnímu jídlu. S koulemi z vařených brambor si jistě pochutnáte!

Suroviny:

  • 500g vařených brambor
  • 100g mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • moučkový cukr na obalování

Postup:

  1. Oloupeme vařené brambory a propasírujeme je do mísy.
  2. Přidáme mouku, vejce, sůl a pepř a vytvoříme hladké těsto.
  3. Z těsta tvarujeme malé koule a obalujeme je v moučkovém cukru.
  4. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15-20 minut, dokud koule nezezláttnou.
  5. Hotové koule můžeme posypat ještě trochou moučkového cukru a podávat za tepla.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *