15. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi rýže
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit domácí korejský kimchi rýži s pikantním zelným nálevem plným lahodných chutí. Tento tradiční korejský pokrm je nejen lahodný, ale také zdravý a snadno připravitelný. Sledujte náš recept a přineste si kousek Koreje přímo do vaší kuchyně!

Suroviny

  • 2 šálky vařené rýže
  • 1 šálek kimchi (korejské nakládané zelí)
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 lžičky oleje na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli.
  2. Přidáme kimchi a restujeme ho společně s cibulí asi 5 minut.
  3. Přilijeme sójovou omáčku a necháme povařit 2 minuty.
  4. Přidáme vařenou rýži a promícháme, necháme restovat cca 5 minut.
  5. V jiné pánvi si opečeme dvě vejce na slunečnicovém oleji.
  6. Vložíme do kimchi rýže, dochutíme sezamovým olejem, solí a pepřem.
  7. Po uvedení do mísy posypeme opečeným vejcem.
  8. Podáváme horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *