15. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit domácí korejský kimchi rýži s pikantním zelným nálevem plným lahodných chutí. Tento tradiční korejský pokrm je nejen lahodný, ale také zdravý a snadno připravitelný. Sledujte náš recept a přineste si kousek Koreje přímo do vaší kuchyně!
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 1 šálek kimchi (korejské nakládané zelí)
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 lžičky oleje na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli.
- Přidáme kimchi a restujeme ho společně s cibulí asi 5 minut.
- Přilijeme sójovou omáčku a necháme povařit 2 minuty.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme, necháme restovat cca 5 minut.
- V jiné pánvi si opečeme dvě vejce na slunečnicovém oleji.
- Vložíme do kimchi rýže, dochutíme sezamovým olejem, solí a pepřem.
- Po uvedení do mísy posypeme opečeným vejcem.
- Podáváme horké.