15. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné jídlo s receptem na dušené hovězí s brusinkami. Kombinace měkkého masa a sladkokyselých brusinek vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Snažíte se najít inspiraci pro svůj další oběd nebo večeři? Vyzkoušejte tento recept a učiňte si ho ještě dnes!
Suroviny
- 600g hovězího masa na guláš
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 200ml vývaru
- 200g brusinek
- sůl, pepř, kmín, bobkový list
Postup
- Maso očistěte, nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte maso a osmahněte ze všech stran dozlatova.
- Přisypte mouku, promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte kmín a bobkový list.
- Poduste na mírném plameni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Přidejte brusinky a dušte ještě dalších 15 minut.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s knedlíkem nebo bramborem.