15. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Dušená hovězí s brusinkami
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si ‌lahodné jídlo s receptem na dušené hovězí s⁢ brusinkami. Kombinace měkkého masa a sladkokyselých brusinek vytváří dokonalou chuťovou harmonii.⁢ Snažíte se najít inspiraci ⁢pro svůj další oběd‌ nebo večeři? Vyzkoušejte tento recept a učiňte si ho⁤ ještě ⁤dnes!

Suroviny

  • 600g hovězího masa na​ guláš
  • 1⁤ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200ml vývaru
  • 200g brusinek
  • sůl, pepř, kmín, bobkový ⁣list

Postup

  1. Maso ⁢očistěte, nakrájejte na​ menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte‍ na ​drobno a osmahněte⁤ na⁣ oleji ve velkém hrnci.
  3. Přidejte maso a ⁤osmahněte ze všech stran dozlatova.
  4. Přisypte mouku, promíchejte a zalijte vývarem.‌ Přidejte kmín a bobkový ⁢list.
  5. Poduste ⁢na mírném plameni‌ asi⁤ 1,5‍ hodiny, dokud maso nezměkne.
  6. Přidejte brusinky a dušte ještě⁤ dalších 15 ⁤minut.
  7. Případně⁣ dochuťte solí a pepřem a podávejte s ​knedlíkem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *