14. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný kořeněný batátový hummus s koriandrem! Tato chutná a zdravá variace tradičního hummusu bude skvělým doplňkem vaší svačiny nebo party. S podmanivou kombinací chutí a jemnou texturou máte jistotu, že si recept zamilujete. Vyzkoušejte ho ještě dnes a udělejte si radost!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 1 velký batát
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce tahini pasty
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- čerstvý koriandr na ozdobení
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 200°C.
- Batát oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme na plech. Přidáme olivový olej, sůl a pepř. Pečeme v troubě až do změknutí, asi 30-40 minut.
- Mezitím si připravíme hummus. V mixéru smícháme cizrnu (sceděnou a opláchnutou), prolisovaný česnek, tahini pastu, šťávu z citronu, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Mixujeme a postupně přidáváme olivový olej, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
- Když je batát hotový, necháme ho trochu vychladnout a poté přidáme do mixéru k hummusu. Mixujeme do hladka.
- Hotový hummus přendáme do mísy, posypeme nasekaným koriandrem a pokapeme olivovým olejem. Podáváme s čerstvým pečivem nebo zeleninovými hůlkami.