14. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi“ – tradiční korejská fermentovaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská fermentovaná zelenina plná chutí a prospěšných probiotik. Tento recept vám ukáže, jak si připravit domácí kimchi plné lahodných a zdravých ingrediencí. Vyzkoušejte si ho doma a nechte se unést exotickými chutěmi Koreje.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí čínského
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 palice zázvoru
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce chilli prášku
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru

Postup

  1. Nařežeme zelí na menší kousky a osolíme. Necháme odležet 1-2 hodiny, dokud nevypustí šťávu.
  2. Mezitím nakrájíme mrkev, cibuli, česnek a zázvor na tenké proužky nebo nadrobno.
  3. Přidáme chilli prášek, rybí omáčku a cukr do zelí a důkladně promícháme.
  4. Nakonec přidáme nakrájenou zeleninu a opět vše důkladně promícháme.
  5. Směs přesuneme do skleněné nádoby a dobře utěsníme. Necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2-3 dny.
  6. Poté můžeme kimchi přesunout do lednice, kde může přes den nebo dva dále fermentovat. Hotové kimchi skladujeme v chladu a konzumujeme jako přílohu k hlavním jídlům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *