14. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělou kombinaci pečeného jehněčího masa s krémovým hummusem. Tento lahodný recept je skvělou volbou pro všechny milovníky jehněčího masa i hummusu. S jemně kořeněným masem a lahodným hummusem se jedná o dokonalou kombinaci, která potěší i ty nejnáročnější gurmány. Podívejte se na náš recept a připravte si tuto lahůdku doma.
Suroviny
- 1 kg jehněčího masa
- 200 g hummusu
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na potření
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Jehněčí maso omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem.
- Maso osolíme a opepříme podle chuti.
- Na pekáč vložíme jehněčí maso a potřeme ho hummusem z obou stran.
- Poté maso zakryjeme a pečeme v troubě asi 1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké.
- Před podáváním můžeme maso ještě krátce přepálit z obou stran, aby získalo křupavou kůrku.