14. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Pečené jehněčí s hummusem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělou kombinaci pečeného jehněčího masa s krémovým hummusem. Tento lahodný recept je skvělou volbou pro všechny milovníky jehněčího masa i hummusu. S jemně kořeněným masem a lahodným hummusem se jedná o dokonalou kombinaci, která potěší i ty nejnáročnější gurmány. Podívejte se na náš recept a připravte si tuto lahůdku doma.

Suroviny

  • 1 kg jehněčího masa
  • 200 g hummusu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na potření

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Jehněčí maso omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem.
  3. Maso osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Na pekáč vložíme jehněčí maso a potřeme ho hummusem z obou stran.
  5. Poté maso zakryjeme a pečeme v troubě asi 1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké.
  6. Před podáváním můžeme maso ještě krátce přepálit z obou stran, aby získalo křupavou kůrku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *