14. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí steak na šalotkové omáčce je lahodné jídlo, které okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace měkkého telecího masa s křupavou šalotkovou omáčkou vás jistě přivede do nebeských výšin. Vyzkoušejte tento recept a dejte svému podnebí neodolatelnou chuťovou explozi!
Suroviny
- 4 kusy telecích steaků
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 4 stroužky šalotky, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Steaky osolíme a opepříme z obou stran.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm steaky z obou stran do žádoucího stavu. Poté je vyndáme z pánve a necháme odpočívat.
- Do stejné pánve přidáme máslo a orestujeme na něm na drobno nakrájený česnek a šalotku.
- Přilijeme vývar a necháme vařit, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu objemu.
- Pomocí mixéru rozmixujeme omáčku na hladkou konzistenci.
- Přilijeme smetanu a necháme provařit do zhoustnutí.
- Omáčkou polité telecí steaky servírujeme se šťouchanými brambory nebo rýží.