14. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí pho s čínským zelnem je lahodná asijská polévka plná exotických chutí a vůní. Tento recept vám přinese domácí verzi tradiční vietnamské speciality, která vás jistě okouzlí svou lahodnou kombinací hovězího masa, aromatických bylinek a svěžího čínského zelí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si chuťový zážitek plný exotiky!
Suroviny
- 400 g hovězího masa na nudličky
- 1 lžíce oleje
- 2 hřebíčky
- 1 skořice
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 100 g rýžových nudlí
- 200 g čínského zelí
- limetka a koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm koriandrová semínka, hřebíček, nové koření a skořici, dokud nezačnou voňat.
- Přidejte mletý zázvor, skořici a kurkumu a krátce promíchejte.
- Přidejte nudličky hovězího masa a orestujte je z obou stran.
- Zalijte vše vodou a přidejte cukr a rybí omáčku. Vařte asi 30 minut, než je maso měkké.
- V druhém hrnci vařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Nakrájejte čínské zelí na tenké proužky.
- Nakonec smíchejte hovězí vývar s nudlemi a čínským zelím.
- Podávejte s plátky limetky a čerstvým koriandrem na ozdobu.