14. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí pho s čínským zelnem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí pho s čínským zelnem je lahodná asijská polévka plná exotických chutí a vůní. Tento recept vám přinese domácí verzi tradiční vietnamské speciality, která vás jistě okouzlí svou lahodnou kombinací hovězího masa, aromatických bylinek a svěžího čínského zelí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si chuťový zážitek plný exotiky!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa na nudličky
  • 1 lžíce oleje
  • 2 hřebíčky
  • 1 skořice
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 100 g rýžových nudlí
  • 200 g čínského zelí
  • limetka a koriandr na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm koriandrová semínka, hřebíček, nové koření a skořici, dokud nezačnou voňat.
  2. Přidejte mletý zázvor, skořici a kurkumu a krátce promíchejte.
  3. Přidejte nudličky hovězího masa a orestujte je z obou stran.
  4. Zalijte vše vodou a přidejte cukr a rybí omáčku. Vařte asi 30 minut, než je maso měkké.
  5. V druhém hrnci vařte rýžové nudle podle návodu na obalu.
  6. Nakrájejte čínské zelí na tenké proužky.
  7. Nakonec smíchejte hovězí vývar s nudlemi a čínským zelím.
  8. Podávejte s plátky limetky a čerstvým koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *