13. 10. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Vepřové medailonky v bylinkové krustě
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo křupavých vepřových medailonků zabalených v aromatické bylinkové krustě! Náš jednoduchý recept vás provede krok za krokem, jak připravit tento delikátní pokrm, který oslní vaše smysly a stane se hvězdou každého rodinného oběda či slavnostní večeře. Vepřové medailonky, lehce osmažené na másle a obaleny v chutné směsi čerstvých bylinek a strouhanky, nabídnou nejen perfektní chuťový zážitek, ale i atraktivní vizuální prezentaci. Sledujte naše pokyny a obohaťte svůj kulinářský repertoár o tento sofistikovaný a všestranný recept. Idealajak pro speciální příležitosti, tak pro běžný rodinný oběd. Připravte se na pochvaly od stolu!

Suroviny

  • 4 vepřové medailonky (asi 150 g každý)
  • 100 g strouhanky
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (petržel, tymián, rozmarýn)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • 2 velké vejce
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Omyjte a osušte medailonky. Osolte a opepřete je z obou stran.
  2. V míse smíchejte strouhanku s nasekanými bylinkami, nasekaným česnekem a nastrouhaným parmazánem.
  3. Ve druhé míse rozšlehejte vejce se špetkou soli a pepře.
  4. Medailonky nejprve obalte ve vajíčku a poté důkladně obalte v bylinkové krustě.
  5. V pánvi rozehřejte olivový olej a medailonky na něm z obou stran smažte, dokud nejsou z obou stran zlatavě opečené a maso je uvnitř šťavnaté (každou stranu asi 4-5 minut, v závislosti na tloušťce).
  6. Hotové medailonky podávejte s vaší oblíbenou přílohou a zeleninovou oblohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *