13. 10. 2024
Autor: Ivana Černá
Bramborové knedlíky plněné uzeným
zdroj: Recepty 24/7

Objevte tradiční českou chuť s naším receptem na bramborové knedlíky plněné uzeným masem. Přesné kroky, tipy pro dokonalou texturu a nápady na variace – to vše najdete v našem detailním návodu, který vám garantuje výsledky jako od babičky. Ideální na nedělní oběd nebo slavnostní stůl. Připravte si poctivé knedlíky, které osloví každého!

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 300 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • Sůl
  • 200 g uzeného masa (např. šunka nebo klobása), nakrájeného na malé kousky

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce, poté je oloupejte a nastrouhejte.
  2. Přidejte hrubou mouku, vejce a špetku soli, a vše dobře promíchejte, aby vzniklo těsto.
  3. Vytvořte z těsta placky, do středu každé placky vložte kousky uzeného masa.
  4. Těsto pečlivě zavírejte tak, aby maso bylo úplně zakryté a tvarujte knedlíky.
  5. Knedlíky vařte ve větším množství osolené vody po dobu asi 20 minut, anebo dokud nevyplavou na povrch.
  6. Vyjměte je pomocí děrované lžíce a okamžitě podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *