13. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční japonské jídlo – ramen s vajíčkem a křupavým kuřecím masem. Skvělá kombinace lahodného vývaru, šťavnatého masa a jemně uvařeného vajíčka vám jistě zahřeje duši i tělo. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodné jídlo plné chutí a vůní. Navštivte naše stránky a vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 200g ramen nudlí
- 2 vajíčka
- 300g kuřecího masa
- 1 litr vývaru (doporučuji kuřecího nebo zeleninového)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička medu
- 1/2 lžičky česneku v prášku
- 1/2 lžičky zázvoru v prášku
- Sůl a pepř podle chuti
- Rozdrcené arašídy a nasekaná cibule na ozdobu
Postup:
- Nejprve si připravte vajíčka: vařte je natvrdo, oloupejte a rozpůlte je.
- V pánvi si opečte nakrájené kuřecí maso dozlatova, osolte a opepřete.
- V hrnci uvařte ramen nudle podle návodu, odcejte je a dejte stranou.
- Ve vývaru si připravte polévku: přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, med, česnek a zázvor.
- Do polévky přidejte vařené nudle a kuřecí maso.
- Ramen s vajíčkem a křupavým masem servírujte posypaný rozdrcenými arašídy a cibulí.