13. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a křupavým kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční japonské jídlo – ramen s vajíčkem a křupavým kuřecím masem. Skvělá kombinace lahodného vývaru, šťavnatého masa a jemně uvařeného vajíčka vám jistě zahřeje duši i tělo. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodné jídlo plné chutí a vůní. Navštivte naše stránky a vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny:

  • 200g ramen nudlí
  • 2 vajíčka
  • 300g kuřecího masa
  • 1 litr vývaru (doporučuji kuřecího nebo zeleninového)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1/2 lžičky česneku v prášku
  • 1/2 lžičky zázvoru v prášku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Rozdrcené arašídy a nasekaná cibule na ozdobu

Postup:

  1. Nejprve si připravte vajíčka: vařte je natvrdo, oloupejte a rozpůlte je.
  2. V pánvi si opečte nakrájené kuřecí maso dozlatova, osolte a opepřete.
  3. V hrnci uvařte ramen nudle podle návodu, odcejte je a dejte stranou.
  4. Ve vývaru si připravte polévku: přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, med, česnek a zázvor.
  5. Do polévky přidejte vařené nudle a kuřecí maso.
  6. Ramen s vajíčkem a křupavým masem servírujte posypaný rozdrcenými arašídy a cibulí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *