13. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rybí polévku s limetkou, která vás osvěží a zahřeje zároveň. Tento recept je perfektní kombinací čerstvé ryby, zeleniny a exotické chuti limetky. Ideální pro oběd nebo večeři, která vás potěší svojí jednoduchostí a vynikajícím chuťovým zážitkem. Sledujte návod krok za krokem a připravte si chutnou rybí polévku s limetkou již dnes!
Suroviny:
- 500g rybího masa (např. treska, losos)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 paprika
- 1 limetka
- 1 l zeleninového vývaru
- Soľ, korenie, olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené rajče a papriku a dusíme do změknutí zeleniny.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme na kostky nakrájené rybí maso.
- Osolíme, opepříme a vaříme do měkka ryby.
- Na závěr přidáme šťávu z 1 limetky a dochutíme podle chuti.
- Polévku podáváme teplou s plátkem limetky na ozdobu.