13. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilské dušené maso s banány
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte exotický recept na Brazilské dušené maso s banány plné chutí a vůní tropických oblastí. Tento lahodný pokrm spojuje pikantní maso s jemně karamelizovanými banány pro dokonalou kombinaci sladko-kyselé chuti. S ním si přeneste chuťové buňky přímo do slunné Brazílie a užijte si jedinečný gastronomický zážitek. Chutné, exotické a snadno připravitelné!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 2 středně velké cibule nakrájené na plátky
  • 4 stroužky česneku jemně nasekaného
  • 2 velké rajčata nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky kmínu
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 banány nakrájené na kolečka
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dozlatova.
  2. Přidáme česnek a hovězí maso a necháme zatáhnout.
  3. Přidáme rajčata, kmín, sladkou papriku, kari koření, sůl a pepř a zalijeme trochou vody.
  4. Necháme dusit na mírném ohni asi 45 minut, aby maso změklo.
  5. Přidáme nakrájené banány a necháme provařit dalších 5 minut.
  6. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *