13. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí ve šlehačce s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a jednoduché recept na kuřecí maso s krémovou omáčkou a hříbky. Tento pokrm je rychlý na přípravu a skvěle chutná s rýží nebo bramborami. Buďte šéfkuchařem ve své vlastní kuchyni a překvapte své blízké tímto lahodným jídlem!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 200g hříbků
  • 1 cibule
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrájené hříbky a restujeme do měkka.
  3. Přidáme na kolečka nakrájené kuřecí maso a osmahneme z obou stran.
  4. Přilijeme smetanu ke šlehání, osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
  5. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut, dokud maso není měkké.
  6. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *