13. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si dopřát korejskou lahůdku, ale nemáte moc času? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na domácí korejský kimchi. S pomocí několika jednoduchých surovin a postupů si můžete připravit lahodné kimchi přímo doma. Nečekejte a spojte se s tradicí korejské kuchyně.
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce rybí omáčka
- 1 lžíce křenu
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička koření kimchi
Postup
- Čínské zelí nakrájejte na menší kousky a osolte. Nechte 30 minut odstát.
- Mezitím oloupejte a nastrouhejte mrkev, cibuli a česnek.
- Smíchejte rybí omáčku, křen, cukr, sůl a koření kimchi ve velké míse.
- Zelí důkladně opláchněte ve studené vodě a vymačkejte.
- Přidejte zelí, mrkev, cibuli a česnek do mísy s kořením a důkladně promíchejte.
- Přendejte do skleněné nádoby, zakryjte a nechte fermentovat 2-3 dny při pokojové teplotě.
- Poté dejte kimchi do lednice a nechte ještě 2-3 dny dozrát.
- Kimchi je hotové k podávání a můžete ho skladovat v lednici až 2 týdny.