13. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné plněné papriky s rýží a masem, recept plný chutí a vůní. Tento tradiční pokrm je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři. S výraznou a sytou kombinací rýže a masa uspokojí chuťové buňky každého. Sledujte jednoduchý postup a připravte si lahodné plněné papriky k obědu!
Suroviny:
- 6 paprik (nejlépe velkých a kulatých)
- 1 šálek vařené rýže
- 300 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčat (nasekaná)
- sůl, pepř, kmín, paprika
- olivový olej
Postup:
- Nejprve si na pánvi osmažíme na olivovém oleji cibuli a česnek nakrájené na drobno.
- Přidáme mleté maso a za stálého míchání osmažíme dozlatova.
- Přilijeme nasekaná rajčata a necháme provařit zhruba 10 minut.
- Přisypeme vařenou rýži a dochutíme solí, pepřem, kmínem a paprikou podle chuti.
- Papriky zbavíme stopky a jadérek, pak je naplníme masovou směsí.
- Poklademe do zapékací mísy, přilijeme trochu vody a zakryjeme alobalem.
- Péct v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30-40 minut, dokud papriky nezměknou.
- Podáváme jako samostatné jídlo nebo s bramborem či pečivem.