13. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčkové vínová šťáva s brusinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept⁤ na tradiční svíčkovou vínovou šťávu ⁤s⁤ brusinkami, která spojuje lahodnou vínovou⁢ omáčku s kyselými brusinkami. Tento pokrm je skvělou volbou pro speciální ‍příležitosti nebo nedělní rodinný oběd. Sledujte postup​ krok za ⁢krokem a vařte jako ​profesionál!

Suroviny

  • 600 g svíčkové
  • 1⁢ cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 500 ml⁣ hovězí vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce domácího ‌kečupu
  • 200 g brusinek
  • olej, sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Na stole ​si připravíme všechny suroviny.
  2. Svíčkovou nakrájíme⁢ na plátky a ⁤osolíme, ‌opepříme.
  3. Na pánvi‍ rozpálíme olej a opečeme svíčkovou z⁣ obou stran dozlatova.
  4. Přidáme⁣ na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a krátce restujeme.
  5. Nalijeme víno a necháme ​povarit, aby⁣ se alkohol odpařil.
  6. Přilijeme vývar, oba rajčatový protlak ⁣a kečup, osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
  7. Vše povaříme pod pokličkou ‍asi 1⁤ hodinu, dokud není maso měkké.
  8. Před podáváním přidáme nastrouhanou ⁢citronovou kůru‍ a brusinky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *