12. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se sušenými rajčaty a bazalkou, které vaše chuťové buňky okouzlí jedinečnou kombinací sladkých rajčat a aromatické bazalky. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně a rychle připravenou lahůdku, která potěší celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem, abyste si mohli vychutnat toto skvělé jídlo i vy!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g sušených rajčat
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Mletý černý pepř
- Sůl
- Parmazán (volitelně)
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme arborio rýži a restujeme, dokud rýže není sklenutá.
- Přilijeme víno a necháme vypařit alkohol.
- Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme za občasného míchání, dokud není rýže měkká.
- Přidáme nakrájená sušená rajčata a na jemno nasekanou bazalku.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Pokud máme rádi sýr, můžeme přidat parmazán a promíchat.
- Rizoto podáváme horké, ozdobené lístkem čerstvé bazalky.