12. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné jehněčí s bramborami a zelím? Podívejte se na náš krok za krokem průvodce, jak připravit toto tradiční české jídlo plné chuti a aroma. Suroviny snadno sehnatelné a příprava, která vám zajistí skvělý chuťový zážitek pro celou rodinu. Nečekejte a vyzkoušejte náš recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 500g brambor
- 1 hlávka zelí
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Na pánev dáme trochu oleje a osmahneme na něm na kostky nakrájené jehněčí maso.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a přidáme do pánve k masu. Promícháme a osmahneme.
- Zelí nakrájíme na tenké proužky a také přidáme do pánve. Dustojně osolíme, opepříme a osypeme majoránkou. Dusíme pod pokličkou do měkka, občas promícháme.
- Po zhruba 20 minutách je hotovo a můžeme servírovat.