11. 10. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Chutě Indie na vašem stole! Objevte recept na Pikantní kuřecí masala Tikka, lákavé jídlo plné výrazných koření a aromatických ingrediencí. Tento tradiční indický pokrm, připravený z marinovaného kuřecího masa pečeného do zlatova, nabízí perfektní kombinaci pikantních a křehkých chutí. Ideální volba pro rodinné večeře nebo jako exotická pochoutka na oslavách. Připravte si doma autentickou masala Tikka s naším jednoduchým krok za krokem receptem a užijte si nezapomenutelnou chuťovou symfonii.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 200 g hustého jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté koriandru
- 2 lžičky garam masaly
- 1 lžička mletého čili
- 1 lžička kurkumy
- 2 stroužky česneku, najemno nasekané
- 1 lžíce zázvoru, nastrouhaného
- Sůl dle chuti
- Pár lístků čerstvé koriandru pro ozdobu
- 1 lžíce oleje
Postup
- Ve velké míse smíchejte jogurt, citronovou šťávu, kmín, koriandr, garam masalu, čili, kurkumu, česnek, zázvor a sůl, abyste vytvořili marinádu.
- Přidejte kuřecí kousky do marinády a důkladně promíchejte, aby byly všechny kousky rovnoměrně pokryty. Nechte marinovat v chladničce alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Předvařte troubu na 200 stupňů C a plech vyložte pečicím papírem.
- Rozložte marinované kousky kuřete na plech a pokapejte olejem. Pečte 20-25 minut nebo dokud kuře není plně uvařené a získá zlatavě hnědou krustu.
- Podávejte ozdobené čerstvými listy koriandru. Pikantní kuřecí masala Tikka se skvěle hodí k rýži nebo naan chlebu.