11. 10. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo vietnamské kuchyně s receptem na kuře s citronovou trávou! Tento lahodný pokrm kombinuje šťavnaté kuřecí maso s aromatickou citronovou trávou, česnekem a chilli papričkami, což vytváří nezapomenutelnou chuťovou symfonii. Perfektní volba pro rychlý, zdravý a exotický oběd nebo večeři. Připravte si doma autentické vietnamské kuře podle našeho snadného krokového receptu a nechte se unášet vůněmi Asie!
Suroviny
- 500g kuřecích prsíček, nakrájených na tenké proužky
- 2 stébla citronové trávy, jemně nasekané
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Šťáva z 1 limetky
- Čerstvý koriandr, nasekaný pro ozdobu
- Červená paprika, jemně nakrájená pro ozdobu
- 1 palička, nakrájená na kolečka (nepovinné)
Postup
- Ve velké míse smíchejte nakrájené kuřecí prsíčka s citronovou trávou, česnekem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou a cukrem. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
- V woku nebo velké pánvi rozpalte rostlinný olej na středně silném ohni. Přidejte marinované kuře a restujte, dokud není kuře zcela propečené a získá krásnou zlatavou barvu.
- Přidejte červenou cibuli a restujte další 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne.
- Z pánve odstraňte plamen a přidejte šťávu z limetky.
- Podávejte okamžitě, posypané čerstvým koriandrem a červenou paprikou. Můžete přidat paličky pro extra pikantnost.
- Podávejte s jasmínovou rýží nebo čerstvými rýžovými nudlemi.