11. 10. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Objavte chuť Brazílie s receptem na pikantní krevety! Tento exotický a jednoduchý recept obohatený o koriandr, česnek a citronovou šťávu je perfektní volbou pro milovníky pikantních jídel. Ideální jako hlavní chod na romantickou večeři nebo jako zářivý prvek na vašem večírku. Klikněte pro celý recept a tipy, jak dosáhnout dokonalé chuti a textury krevet, které rozproudí vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g krevet, oloupaných a očištěných
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 velká cibule, nakrájená na polokroužky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 limeta, šťáva
- 1 lžíce papriky
- 1 čajová lžička kajenského pepře
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvé koriandrové listy na ozdobu
Postup
- V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
- Přidejte cibuli a česnek a opékejte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáte papriky a smažte, dokud nezměknou, asi 5 minut.
- Přidáte krevety, papriku, kajenský pepř, sůl a černý pepř. Směs dobře promíchejte a smažte do momentu, kdy jsou krevety růžové a plně uvařené, asi 3–5 minut.
- Odstraňte pánvi z ohně a zakápněte šťávou z limety. Dobře promíchejte.
- Posypte čerstvým koriandrem a ihned podávejte. Podávat můžete s bílou rýží nebo jako štavnatý plátek na čerstvé pečivo.