11. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Tofu s kořeněnou rýží a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný a zdravý vegetariánský pokrm s tofu, kořeněnou rýží a osvěžující zeleninou. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu, ideální volba pro všechny milovníky asijské kuchyně.

Suroviny

  • 250g tofu
  • 1 hrnek vařené rýže
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 100g hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, papriku a tofu a restujeme do měkká.
  3. Přidáme hodně pokrájený kousek zázvoru a citrónovou trávu, zasypeme kari korením, promícháme a dostříkneme sojovou omáčkou a cukrem. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Ve vhodném hrnci uvaříme rýži, osolíme.
  5. Hrášek přidáme alespoň 3 minuty před koncem vaření rýže.
  6. Podáváme hotové jídlo, rýži naservírujeme na talíř a na ní tofu s zeleninou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *