11. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný rýžový nákyp se sušenkami, který potěší nejen chuťové buňky, ale i vaše hladové bříško. Skvělá kombinace rýže a křupavých sušenek vytvoří dokonalou sladkou pochoutku, která se snadno připraví a jistě si ji zamilujete. Neodolatelná kombinace chutí, která vás nadchne!
Suroviny
- 300g vařené rýže
- 200g sušenek (např. petit beurre)
- 3 vejce
- 500ml mléka
- 100g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 50g rozpuštěného másla
- špetka soli
Postup
- Ve velké míse rozdrolíme sušenky na menší kousky.
- V jiné míse smícháme vařenou rýži, vejce, mléko, cukr, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a špetku soli. Promícháme dohladka.
- Poté směs promícháme s rozdrolenými sušenkami.
- Směs přendáme do vymazaného pekáčku a uhladíme povrch.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů a nákyp pečeme asi 40 minut, nebo dokud povrch není zlatě hnědý.
- Hotový rýžový nákyp necháme zchladnout a podáváme podle chuti s ovocem, šlehačkou nebo zmrzlinou.