11. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a osvěžující jarní jídlo – Kuře na vinegrette se zeleninou. Tento recept spojuje šťavnaté kuřecí maso s lahodnou zeleninou a dokonalou vinegretovou omáčkou. Ideální volba pro lehký a zdravý oběd nebo večeři plnou chuti a vitamínů. Podívejte se na naše krok za krokem návody a připravte si doma tento skvělý pokrm!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 malá cuketa
- 1 cibule
- 4 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- čerstvý tymián a petržel na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme olivový olej, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
- Kuřecí prsa naklepeme a potřeme marinádou z obou stran. Necháme minimálně jednu hodinu odležet v lednici.
- Papriky a cuketu nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme na půlkolečka.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme zeleninu do změknutí.
- Do zeleniny přidáme vinný ocet, med a hořčici. Promícháme a necháme provařit.
- Kuřecí prsa grilujeme na rozpálené pánvi nebo grilu asi 6-8 minut z každé strany.
- Po upečení necháme maso odpočinout a poté nakrájíme na plátky.
- Servírujeme kuře s vinegrettem a ozdobíme čerstvým tymiánem a petrželí.