11. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře na vinegrette se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a osvěžující jarní jídlo – Kuře na vinegrette se zeleninou. Tento recept spojuje šťavnaté kuřecí maso s lahodnou zeleninou a dokonalou vinegretovou omáčkou. Ideální volba pro lehký a zdravý oběd nebo večeři plnou chuti a vitamínů. Podívejte se na naše krok za krokem návody a připravte si doma tento skvělý pokrm!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 malá cuketa
  • 1 cibule
  • 4 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • čerstvý tymián a petržel na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme olivový olej, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
  2. Kuřecí prsa naklepeme a potřeme marinádou z obou stran. Necháme minimálně jednu hodinu odležet v lednici.
  3. Papriky a cuketu nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme na půlkolečka.
  4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme zeleninu do změknutí.
  5. Do zeleniny přidáme vinný ocet, med a hořčici. Promícháme a necháme provařit.
  6. Kuřecí prsa grilujeme na rozpálené pánvi nebo grilu asi 6-8 minut z každé strany.
  7. Po upečení necháme maso odpočinout a poté nakrájíme na plátky.
  8. Servírujeme kuře s vinegrettem a ozdobíme čerstvým tymiánem a petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *