11. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční indonéskou polévku bakso, která je plná chutí a vůní exotických koření. Tento lahodný pokrm obsahuje masové kuličky, nudle, zeleninu a bohatý vývar. Připravte si skvělou exotickou večeři s receptem na bakso!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (najlepšie plece)
- 150 g tapiokové mouky
- 2 vajcia
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžička pepře
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Nastrouhejte česnek a cibuli a smíchejte s hovězím masem.
- Přidejte pepř, sójovou omáčku, cukr a olej a dobře promíchejte.
- Formujte malé kuličky z masové směsi.
- Uvařte vodu a vložte kuličky do vroucí vody. Vařte asi 20 minut.
- V další misce smíchejte tapiokovou mouku s vajíčky a trochou vody, dokud získáte hladkou směs.
- Pomalu přilijte směs do vařící polévky a vařte, dokud se nezahuťuje.
- Servírujte s nasekanou petrželkou jako ozdobou.