11. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéský masový polévka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční indonéskou polévku bakso, která je plná chutí a vůní exotických koření. Tento lahodný pokrm obsahuje masové kuličky, nudle, zeleninu a bohatý vývar. Připravte si skvělou exotickou večeři s receptem na bakso!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (najlepšie plece)
  • 150 g tapiokové mouky
  • 2 vajcia
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oleje
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nastrouhejte česnek a cibuli a smíchejte s hovězím masem.
  2. Přidejte pepř, sójovou omáčku, cukr a olej a dobře promíchejte.
  3. Formujte malé kuličky z masové směsi.
  4. Uvařte vodu a vložte kuličky do vroucí vody. Vařte asi 20 minut.
  5. V další misce smíchejte tapiokovou mouku s vajíčky a trochou vody, dokud získáte hladkou směs.
  6. Pomalu přilijte směs do vařící polévky a vařte, dokud se nezahuťuje.
  7. Servírujte s nasekanou petrželkou jako ozdobou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *