11. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s černým olivovým chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata je tradiční italský pokrm plný chutí a vůní Středomoří. Tato sladkokyselá zeleninová směs z lilku, rajčat, cibule a oliv je skvělá na kousání s čerstvým černým olivovým chlebem. Vyzkoušejte tento autentický recept a přenesete se přímo do slunné Sicílie.

Suroviny:

  • 2 baklažány
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 100 g černých oliv
  • 4 rajčata
  • 50 g kapary
  • olivový olej
  • ocet
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Oloupejte baklažány a nakrájejte je na kostičky.
  2. Na pánvi osmahněte cibuli, česnek a papriku.
  3. Přidejte nakrájené baklažány a restujte, dokud nezměknou.
  4. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a olivy.
  5. Podle chuti přidejte kapary, ocet, sůl a pepř.
  6. Nechejte provařit alespoň 20 minut.
  7. Podávejte s kousky černého olivového chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *