11. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Kapr na kyselo s uzeným
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční české jídlo – kapra na kyselo s uzeným. Užijte si ⁤kombinaci jemného masa kapra s bohatou a nakyslou omáčkou, která je zvlášť chutná s přídavkem uzeného masa. Skvělá‍ volba pro vánoční či sváteční menu.⁤ Sledujte tento snadný recept a překvapte své ⁤blízké lahodným pokrmem plným domácích chutí.

Suroviny

  • 1 kapr
  • 200 g ​uzeného masa (např. uzená klobása nebo uzený bok)
  • 2 cibule
  • 3 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • 4 ​lžíce hladké mouky
  • 4 ‌lžíce másla
  • sůl, ‌pepř
  • petrželová nať

Postup

  1. Kapr se nakrájí na ​steaky⁣ a omyje se pod tekoucí vodou.
  2. Uzené maso​ se nakrájí ⁣na menší kousky.
  3. Cibule se nakrájí na proužky.
  4. Na pánvi se rozpálí​ máslo a osmaží se na něm cibule.
  5. Praženou cibuli zalijeme‍ octem a přidáme cukr.
  6. Kapr se osolí, opepří a obalí v mouce. Poté se usmaží na pánvi dozlatova.
  7. Přidáme uzené ‌maso‌ a restujeme do měkka.
  8. Přidáme kapra a ‍zalijeme vodou. Na mírném ohni dusíme do změknutí ​kapra.
  9. Případně dochutíme solí a pepřem a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *