10. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi – korejská pikantní fermentovaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se vyznačuje pikantní chutí a řízkem lesklých zelenin. Tato lahodná fermentovaná zelenina obsahuje bohaté látky pro zdraví střev, jako jsou probiotika a vláknina. Naučte se, jak si připravit domácí kimchi a dopřejte si jedinečnou chuť korejské kuchyně. Síla probiotik v domácím kimchi je prospěšná pro vaše trávení a imunitní systém. Zvolte zdravou stravu a dopřejte svému tělu dokonalou kombinaci chuti a zdraví s kimchi!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 mrkve
  • 4 řapíky ředkviček
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí pasty

Postup

  1. Na začátku si připravte nádobu, ve které budete kvasit kimchi.
  2. Zelí, mrkev, ředkvičky a cibuli nakrájejte na menší kousky.
  3. Smíchejte zeleninu v misce a přidejte nadrobno nakrájený česnek.
  4. V misce smíchejte sůl, rybí omáčku, mletou papriku, cukr a rybí pastu.
  5. Pomalu přilévejte kořeněnou směs do zeleniny a důkladně promíchejte.
  6. Pak směs převeďte do nádoby a přikryjte sáčkem nebo pokličkou.
  7. Nechejte kvasit na teplém místě po dobu 2-3 dnů.
  8. Po této době si můžete kimchi dát do lednice, kde může ještě zraje další týden.
  9. Po vyzrání můžete kimchi podávat jako přílohu nebo přidávat do různých pokrmů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *