10. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignon s cibulí a vínem je tradiční francouzské jídlo plné bohatých chutí a aromat. Tento recept kombinuje kousky hovězího masa s lahodnou omáčkou z červeného vína a karamelizovanou cibulí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou gastronomickou zkušenost.
Suroviny
- 800 g hovězího masa na guláš
- 4 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 200 g slaniny
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olivový olej
Postup
- Krájíme hovězí maso na menší kousky a osolíme a opepříme ho.
- V rendlíku rozehřejeme olej a na něm zprudka osmažíme nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme hovězí maso a opékáme, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a smažíme je krátce spolu s masem.
- Přidáme hladkou mouku a promícháme.
- Šťávu nalijeme vodou a vínem a přidáme bobkový list a tymián.
- Osolíme a opepříme a vaříme pod pokličkou 2-3 hodiny, dokud není maso měkké.
- Hotový guláš podáváme teplý s pečivem.