10. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon s cibulí a vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon s cibulí a vínem je tradiční francouzské jídlo plné bohatých chutí a aromat. Tento recept kombinuje kousky hovězího masa s lahodnou omáčkou z červeného vína a karamelizovanou cibulí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou gastronomickou zkušenost.

Suroviny

  • 800 g hovězího masa na guláš
  • 4 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 200 g slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olivový olej

Postup

  1. Krájíme hovězí maso na menší kousky a osolíme a opepříme ho.
  2. V rendlíku rozehřejeme olej a na něm zprudka osmažíme nakrájenou slaninu.
  3. Přidáme na kostky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
  4. Přidáme hovězí maso a opékáme, dokud nezezlátne ze všech stran.
  5. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a smažíme je krátce spolu s masem.
  6. Přidáme hladkou mouku a promícháme.
  7. Šťávu nalijeme vodou a vínem a přidáme bobkový list a tymián.
  8. Osolíme a opepříme a vaříme pod pokličkou 2-3 hodiny, dokud není maso měkké.
  9. Hotový guláš podáváme teplý s pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *