10. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas s křupavými smaženými banány – Skvělá kombinace argentinského tradičního pokrmu empanadas plněných masem a aromatičkými bylinkami s lahodně sladkými smaženými banány. Vyzkoušejte tento exotický recept a přiveďte trochu argentinské vášně do vaší kuchyně!
Suroviny
- 400 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 balení listového těsta
- 2 banány
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli se stroužky česneku. Přidáme maso a osmahneme dozlatova.
- Přidáme mletou papriku, sůl a pepř a necháme chvíli provařit. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na menší kruhy. Na každý kruh dáme lžíci masa a uzavřeme do tvaru poloměsíce. Krajíčky přitlačíme vidličkou.
- Empanadas pak smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
- Banány nakrájíme na kolečka a smažíme na pánvi dozlatova.
- Hotové empanadas podáváme se smaženými banány. Dobrou chuť!