10. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas se smaženými banány
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas s křupavými smaženými banány – Skvělá kombinace argentinského tradičního pokrmu empanadas plněných masem a aromatičkými bylinkami s lahodně sladkými smaženými banány. Vyzkoušejte tento exotický recept a přiveďte trochu argentinské vášně do vaší kuchyně!

Suroviny

  • 400 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 balení listového těsta
  • 2 banány
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli se stroužky česneku. Přidáme maso a osmahneme dozlatova.
  2. Přidáme mletou papriku, sůl a pepř a necháme chvíli provařit. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  3. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na menší kruhy. Na každý kruh dáme lžíci masa a uzavřeme do tvaru poloměsíce. Krajíčky přitlačíme vidličkou.
  4. Empanadas pak smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
  5. Banány nakrájíme na kolečka a smažíme na pánvi dozlatova.
  6. Hotové empanadas podáváme se smaženými banány. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *