10. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská rajčatová omáčka Carbonara je lahodná a jednoduchá omáčka, která se vyznačuje bohatou chutí rajčat a smetany. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně a je snadno připravitelný i pro začátečníky. Vyzkoušejte ho a užijte si skvělou chuť spojení rajčat a sýra Parmezán.
Suroviny
- 400g špaget
- 150g pancetty
- 1 cibule
- 2 středně velká rajčata
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 50g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- čerstvý petržel a bazalka
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- Na pánvi osmahněte nakrájenou pancettu spolu s cibulí a česnekem.
- Přidejte nakrájená rajčata a nechte krátce provařit.
- Přidejte smetanu a nechte omáčku provařit do zhoustnutí.
- Přidejte nastrouhaný parmazán a dochuťte solí, pepřem a oreganem.
- V druhém hrnci uvařte špagety al dente podle pokynů na obalu.
- Podávejte špagety s rajčatovou omáčkou posypané nasekanou petrželí a bazalkou.