10. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská rajčatová omáčka Carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Italská rajčatová omáčka Carbonara je lahodná a jednoduchá omáčka, která se vyznačuje bohatou chutí rajčat a smetany. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně a je snadno připravitelný i pro začátečníky. Vyzkoušejte ho a užijte si skvělou chuť spojení rajčat a sýra Parmezán.

Suroviny

  • 400g špaget
  • 150g pancetty
  • 1 cibule
  • 2 středně velká rajčata
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 50g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý petržel a bazalka
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. Na pánvi osmahněte nakrájenou pancettu spolu s cibulí a česnekem.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a nechte krátce provařit.
  4. Přidejte smetanu a nechte omáčku provařit do zhoustnutí.
  5. Přidejte nastrouhaný parmazán a dochuťte solí, pepřem a oreganem.
  6. V druhém hrnci uvařte špagety al dente podle pokynů na obalu.
  7. Podávejte špagety s rajčatovou omáčkou posypané nasekanou petrželí a bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *