10. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Kynuté knedlíky se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit domácí kynuté knedlíky se švestkami podle tradičního českého receptu. Křehké knedlíky plné sladkých švestek určitě potěší celou rodinu. Sledujte náš krok za krokem návod a stáhněte si recept ⁢hned teď!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g‌ hladké ⁣mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 12 ​švestek
  • 1 ‍lžíce másla
  • 1 lžíce cukru krupice

Postup

  1. Nejprve uvařte brambory ve slupce, ‌nechte je⁢ vychladnout a ⁢oloupejte je.
  2. Přetrhejte je na menší kousky a rozmělňujte je dohladka.
  3. Přidejte mouku,⁢ vejce a špetku soli a vytvořte ​těsto.
  4. Těsto nechte kynout asi 30 minut.
  5. Mezitím omyjte švestky, ‍zbavte je pecek a naplňte je cukrem.
  6. Rukou namazanou moukou tvořte z těsta válečky a do každého zavin’te ⁢švestku.
  7. Domelete z nich knedlíky a dejte je do vroucí slané vody vařit asi⁣ 15 minut.
  8. Hotové knedlíky vyjměte, nechte okapat a podávejte polité rozpuštěným máslem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *