10. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit domácí kynuté knedlíky se švestkami podle tradičního českého receptu. Křehké knedlíky plné sladkých švestek určitě potěší celou rodinu. Sledujte náš krok za krokem návod a stáhněte si recept hned teď!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 2 vejce
- špetka soli
- 12 švestek
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce cukru krupice
Postup
- Nejprve uvařte brambory ve slupce, nechte je vychladnout a oloupejte je.
- Přetrhejte je na menší kousky a rozmělňujte je dohladka.
- Přidejte mouku, vejce a špetku soli a vytvořte těsto.
- Těsto nechte kynout asi 30 minut.
- Mezitím omyjte švestky, zbavte je pecek a naplňte je cukrem.
- Rukou namazanou moukou tvořte z těsta válečky a do každého zavin’te švestku.
- Domelete z nich knedlíky a dejte je do vroucí slané vody vařit asi 15 minut.
- Hotové knedlíky vyjměte, nechte okapat a podávejte polité rozpuštěným máslem.