9. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na domácí italskou pizza s rajčaty a užijte si lahodný kousek Itálie ve vaší kuchyni. Křehké těsto, aromatická rajčatová omáčka a bohatá nádivka z oblíbených ingrediencí vám zajistí skvělý gastronomický zážitek. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si tu nejlepší italskou pizzu, kterou jste kdy ochutnali. Buon appetito!
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 2 lžičky sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 200 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce rajčatového krému
- 150 g nastrouhaného sýra
- čerstvá rajčata na potření
- bazalka a oregano
Postup
- V misce smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
- Počáteční dvě lžíce oleje vmíchejte do směsi.
- Po malých dávkách přilijte vodu a hněte těsto, dokud není hladké a pružné.
- Těsto nechte kynout na teplém místě přikryté utěrkou asi 1 hodinu.
- Rohlíky z těsta vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem.
- Rohlíky potřete rajčatovým krémem, nastrouhaným sýrem a rozkrojenými rajčaty.
- Před pečením posypte bazalkou a oreganem.
- Pizzu pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut.