9. 10. 2024
Autor: Michal Němeček
Smažené nudle Yakisoba
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na smažené nudle Yakisoba, klasiku japonské kuchyně, která je rychlá, chutná a nabízí skvělou možnost pro rychlý oběd či večeři. Dozvíte se, jak správně připravit nudle, které ingredience vybrat a jaké kroky podniknout, aby vaše Yakisoba byla dokonale křupavá a plná chuti. Idealní jídlo pro milovníky asijské kuchyně! Pojďte si pochutnat na tomto exotickém jídle, které potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 200 g nudlí Yakisoba
  • 200 g směsi zeleniny (např. mrkev, zelí, paprika)
  • 1 střední cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 150 g kuřecích prsou nebo vepřového masa, nakrájeného na tenké proužky
  • 2-3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oyster omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky (volitelně)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sezamova semínka a jarní cibulka pro ozdobu

Postup

  1. Nudle yakisoba podle potřeby povařte v osolené vodě, dle návodu na obalu. Obvykle se vaří jen pár minut. Po uvaření je slijte a opláchněte pod studenou vodou.
  2. Na velké pánvi nebo woku rozpalte rostlinný olej na středně silném ohni.
  3. Přidejte cibuli a česnek, osmahněte dozlatova. Poté přidejte nakrájené maso a smažte, dokud není skoro hotové.
  4. Přidáte nakrájenou zeleninu a smažte, dokud nezměkne, ale stále je křupavá.
  5. Dále přidejte vařené nudle, sójovou omáčku, oyster omáčku a rybí omáčku. Dobře promíchejte a smažte dohromady několik minut, dokud nudle nejsou dobře obaleny omáčkou a zelenina s masem jsou plně spojené s nudlemi.
  6. Na závěr ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Smažené nudle yakisoba podávejte horké, posypáné sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou pro dekoraci.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *