9. 10. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Egyptské kuře s datlemi
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutě Orientu s naším receptem na egyptské kuře s datlemi! Tento jednoduchý a aromatikou nabitý pokrm, kombinuje sladkost datlí s pikantními kořenímí a šťavnatým kuřetem. Ideální volba pro rodinné večeře nebo jako exotické překvapení pro vaše hosty. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto tradičního egyptského jídla, které osvěží váš jídelníček a zaujme každého gurmána. Nechte se unést na cestu plnou vůní a chutí Středního východu právě u vašeho stolu!

Suroviny

  • 1 kuře, celé nebo porcované
  • 200 g datlí, bez pecek a nakrájených
  • 2 cibule, nakrájené na jemno
  • 4 stroužky česneku, drcené
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce zázvoru, čerstvě nastrouhaného
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžička hřebíčku, mletého
  • 1/2 lžička muškátového oříšku, nastrouhaného
  • 1/2 lžička černého pepře
  • Sůl dle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • Čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu

Postup

  • V hrnci nebo na hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek, restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne být průhledná.
  • Přidejte kurkumu, zázvor, skořici, hřebíček, muškátový oříšek a černý pepř. Restujte koření společně s cibulí asi minutu, aby se uvolnily aromatické látky.
  • Přidejte kuře do pánve a opečte ho ze všech stran, dokud nebude mít zlatavou barvu. Osolte dle chuti.
  • Přidejte nakrájené datle a zamíchejte.
  • Zalijte vše kuřecím vývarem a přikryjte pokličkou. Dušte na mírném plameni po dobu 30 minut nebo dokud kuře není plně uvařené a omáčka se trochu nezredukuje.
  • Podávejte s čerstvým koriandrem nebo petrželkou a podle chuti můžete servírovat s rýží nebo bulgurem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *