9. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Smažený rýžový nákyp s vejci
zdroj: Recepty 24/7

Smažený rýžový nákyp s vejci je oblíbený recept, který vás jistě potěší svou jednoduchostí a výtečnou chutí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm jako skvělou alternativu k tradičnímu rýži s masem. Smažený rýžový nákyp s vejci je skvělou volbou na rychlý a chutný oběd či večeři. Sledujte náš recept a užijte si lahodný zážitek z tohoto jednoduchého a chutného pokrmu. Smažený rýžový nákyp s vejci je skvělou volbou pro každého milovníka dobrého jídla!

Suroviny

  • 2 šálky vařené rýže
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 100 g uzeného masa (např. šunky)
  • sůl, pepř, koření dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a uzené maso a krátce restujeme.
  3. Přidáme vařenou rýži a promícháme.
  4. V misce rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a zamícháme.
  5. Vlijeme vejce na smaženou směs rýže a necháme ztuhnout.
  6. Pokud máme větší pánvi, můžeme nákyp obrátit a opéct i z druhé strany.
  7. Po dokončení podáváme teplý jako hlavní chod nebo s omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *