9. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Smažený rýžový nákyp s vejci je oblíbený recept, který vás jistě potěší svou jednoduchostí a výtečnou chutí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm jako skvělou alternativu k tradičnímu rýži s masem. Smažený rýžový nákyp s vejci je skvělou volbou na rychlý a chutný oběd či večeři. Sledujte náš recept a užijte si lahodný zážitek z tohoto jednoduchého a chutného pokrmu. Smažený rýžový nákyp s vejci je skvělou volbou pro každého milovníka dobrého jídla!
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 4 vejce
- 1 cibule
- 1 paprika
- 100 g uzeného masa (např. šunky)
- sůl, pepř, koření dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájenou papriku a uzené maso a krátce restujeme.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme.
- V misce rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a zamícháme.
- Vlijeme vejce na smaženou směs rýže a necháme ztuhnout.
- Pokud máme větší pánvi, můžeme nákyp obrátit a opéct i z druhé strany.
- Po dokončení podáváme teplý jako hlavní chod nebo s omáčkou podle chuti.