9. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu alla bolognese recept
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na tradiční italské ragú alla bolognese je naprosto dokonalý! Naučte se připravit tuto bohatou a lahodnou omáčku s mletým masem a rajčaty, která se skvěle hodí k těstovinám. S naším jednoduchým receptem vytvoříte lahodnou italskou klasiku, která potěší celou rodinu. Sledujte náš krok za krokem a připravte si skvělé jídlo!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa mletého
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 větší řapíky strouhaného celeru
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 200 ml bílého vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • Sůl, pepř, oregano, bazalka
  • Olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
  2. Přidáme mleté hovězí maso a opékáme dozlatova.
  3. Zalijeme bílým vínem a povaříme, dokud alkohol z vínem nevyvaří.
  4. Přidáme rajčatový protlak, hovězí vývar a dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
  5. Necháme ragù vařit na mírném ohni minimálně hodinu, ideálně déle, aby se chutě propojily.
  6. Svařené těstoviny podáváme s ragù alla bolognese posypané nasekanou čerstvou bazalkou a parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *