9. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na tradiční italské ragú alla bolognese je naprosto dokonalý! Naučte se připravit tuto bohatou a lahodnou omáčku s mletým masem a rajčaty, která se skvěle hodí k těstovinám. S naším jednoduchým receptem vytvoříte lahodnou italskou klasiku, která potěší celou rodinu. Sledujte náš krok za krokem a připravte si skvělé jídlo!
Suroviny
- 500 g hovězího masa mletého
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 větší řapíky strouhaného celeru
- 200 g rajčatového protlaku
- 200 ml bílého vína
- 400 ml hovězího vývaru
- Sůl, pepř, oregano, bazalka
- Olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidáme mleté hovězí maso a opékáme dozlatova.
- Zalijeme bílým vínem a povaříme, dokud alkohol z vínem nevyvaří.
- Přidáme rajčatový protlak, hovězí vývar a dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
- Necháme ragù vařit na mírném ohni minimálně hodinu, ideálně déle, aby se chutě propojily.
- Svařené těstoviny podáváme s ragù alla bolognese posypané nasekanou čerstvou bazalkou a parmezánem.