9. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na domácí jablečný závin s lahodnou vanilkovou omáčkou. Klasický dezert plný šťavnatých jablek a skořice, který chutná úžasně i bez větších cukerných přídavků. Připravte si ho snadno a rychle a užijte si ho jako sladkou tečku po obědě či večeři. S naším receptem na jablečný závin se vám určitě podaří získat obdiv vašich přátel a rodiny. A co je nejlepší, vanilková omáčka udělá tento sladký pokrm ještě lahodnějším!
Suroviny
- 1 balíček lívanečkového těsta
- 750 g jablek
- 100 g cukru
- 1 lžička skořice
- 50 g rozpuštěného másla
- 100 ml mléka
Postup
- Oloupejte a nakrájejte jablka na tenké plátky.
- Smíchejte cukr se skořicí a obalte jimi nakrájená jablka.
- Rozválejte lívanečkové těsto na placku a potřete rozpuštěným máslem.
- Rozložte jablka na těsto a zabalte do podobtoku.
- Přeneste závin na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 30 minut.
- Mezitím připravte vanilkovou omáčku – smíchejte mléko s vanilkovým cukrem a povařte do zahustění.
- Po upečení závinu ho nechte vychladnout a podávejte s připravenou vanilkovou omáčkou.